Rolf van den Brink

Rolf van den Brink är en svensk journalist som föddes den 28 september 1958. Han har bland annat figurerat i svensk media som medgrundare till Dagens Media och Dagen Opinion. När man tar en närmare titt på Rolf van den Brink och hans arbetslivserfarenheter märker man snabbt att han är en man med många strängar på sin lyra. Han har bland annat drivit en frilansbyrå med storkunder som Metro och Resumé, varit systemtekniker på Ericsson, kärnkraftskonsult på ABB Atom och specialist på Microsoft. I slutet av nittiotalet startade han Dagen Media tillsammans med Mathias Kallio och Henrik Meerburg och var dess chefredaktör under dryga tio år.

Efter närapå ett decennium med Dagens Media fortsatte Rolf van den Brink till Dagens Opinion, ett medieföretag som inriktar sig till dem som arbetar främst med opinionsbildning. Dagens Opinion driver även det digitala veckomagasinet Veckans Brief som startade November 2009 och riktar sig till dem som behöver ytterligare information om de senaste verktygen, mätningar, affärer och händelser i utlandet. Ett annat projekt i Rolfs portfolio är Dagens Story, en svensk webbtidning som grundades 2007 tillsammans med Susanna Popova. Enligt tidningen själv publicerar de berättelser som inte får utrymme i andra medier. Tillsammans med Popova kom han även att vara programledare på Engelsbergsamtalen i TV 8.

Rolf van den Brink är en svensk chefredaktör och journalist

Rolf van den Brink och hans framtid

Med så många projekt, avslutade och pågående, är den Grums-uppväxta Rolf van den Brink alltid en intressant person att följa. För de som är intresserade av att läsa hans krönikor vet att han dyker upp på diverse nyhetssidor som Aftonbladet, Newsmill och Expressen, då främst som krönikör. När tidningen Resumé listade de 99 mäktigaste personligheterna inom media kom han på plats 89 och framtiden kommer utvisa om han siktar på att klättra på den listan eller ägna sig åt helt nya projekt. På hans personliga blogg postar han regelbundet fotografier och små korta texter där vi får följa med i hans liv.