Spelnyheter

Spel som underhållning är en allt mera växande industri och är nu en av de största underhållningsindustrierna om man ser till omsättningen. Detta betyder att spelnyheter är något som växer i samma takt och som kräver en daglig täckning. Eftersom spelindustrin inte är låst till ett visst land eller en tidszon kommer det spelnyheter dygnet runt. Några av de största länderna inom spelindustrin anses vara USA, Sverige och Japan, vilka alla ligger i olika världsdelar med stora tidsskillnader. Att jobba med att täcka dessa nyheter är därför en väldigt stor och omfattande uppgift. Nyheterna kan sedan handla om en rad olika spelrelaterade saker.

Spelnyheter handlar om allt som har med spel att göra och täcker alla sorters olika spel. Det kan röra sig om de senaste pokermästerskapen, nya slotmaskiner som hittar sig ut på marknaden och spel på internet i allmänhet. Det kan även kretsa kring brädspel och då komma att handla om nya utgåvor av Monopol eller något nytt fantasy rollspel. Vanligast är dock att man förknippar nyheterna om spel till dator och tv-spelens värld. Här täcker man allt om den senaste hårdvaran och konsolen som behövs för att spela, till de senaste spelen som är släppta eller snart släpps på marknaden.

Spelnyheter som arbete

Att jobba med spelnyheter är något som kan vara både stressigt och krävande av skribenten. Eftersom spelen idag skapas över hela världen gäller det att hålla koll på när stora företag ska presentera något nytt. Det kräver att man ständigt följer företagssidor på Facebook och Twitter, samtidigt som man bygger upp ett nätverk av kontakter. Vill man ligga i framkanten med sin täckning av nyheterna gäller det att vara först ut med den senaste informationen. Jobbar man med detta gäller det även att ha en väldigt djup och bred kunskap om spelen för att veta exakt vad man ska täcka.

Spelnyheter täcker en rad olika områden som tv-spel